Beltéri ajtók
 1. CPL beltéri ajtó
 2. Könnyített CPL beltéri ajtó
 3. Dekorfóliás beltéri ajtó
 4. Fa beltéri ajtó
 5. MDF beltéri ajtó
 6. Furnér beltéri ajtó
 7. Kétszárnyú beltéri ajtó
 8. Beltéri tolóajtó
Kiegészítők
 1. Kilincsek
 2. Szellőzők
 3. Küszöbök
További termékeink
 1. Ablak-ajtó
 2. Laminált padló
 3. Műanyag ablak akció
 4. Parketta

Furnér beltéri ajtó

Főoldal / Furnér beltéri ajtó


Nincs két egyforma furnér beltéri ajtó. Vagy mégis?

PRÉMIUM TERMÉK |  

A furnér beltéri ajtók valódi fa hordozófelülettel rendelkeznek. A fafurnér beltéri ajtók felületborításai valódi fafajokból készülnek. Végigsimítva az ajtót, rögtön érzékelhető az egyedisége, mely megmutatkozik az erezettségén és a látható természetes rajzolatán is. Az ajtó a természetes fa élettani hatásait magán hordozza. Érdemes tudni, hogy az egy helyiségbe megrendelt ajtók rajzolatban el fognak térni egymástól, mert ahogy a természetben nincs két egyforma fa, úgy a beltéri ajtógyártásában sem létezik homogén felületű ajtó! Vagy mégis? Lenti írásunkba sok hasznos információt megosztunk Önnel!

 

 

Tovább

Baron üveges furnér beltéri ajtó (frn-44)

Cikkszám: frn-44

Középen végigfutó, nagy üveget tartalmazó furnér beltéri ajtó.
bruttó 115 990Ft

Hanno üveges furnér beltéri ajtó (frn-32)

Cikkszám: frn-32

A kilincs magasságában üvegcsíkot tartalmazó furnér beltéri ajtó.
bruttó 115 990Ft

Held I. üveges furnér beltéri ajtó (frn-33)

Cikkszám: frn-33

Az ajtólap tetején üvegcsíkot tartalmazó furnér beltéri ajtó.
bruttó 115 990Ft

Fanto üveges furnér beltéri ajtó (frn-16)

Cikkszám: frn-16

Ez a legkedveltebb furnér beltéri ajtó kínálatunkban.
bruttó 119 990Ft

Held II. üveges furnér beltéri ajtó (frn-34)

Cikkszám: frn-34

Az ajtólap tetején két üvegcsíkot tartalmazó furnér beltéri ajtó.
bruttó 120 990Ft

Held III. üveges furnér beltéri ajtó (frn-35)

Cikkszám: frn-35

Az ajtólap tetején három üvegcsíkot tartalmazó furnér beltéri ajtó.
bruttó 123 990Ft

Irk üveges furnér beltéri ajtó (frn-41)

Cikkszám: frn-41

Középen alakos üveget tartalmazó furnér beltéri ajtó.
bruttó 120 990Ft

Anka üveges furnér beltéri ajtó (frn-15)

Cikkszám: frn-15

Négy nyújtott üveg található a pánt felől az Anka furnér beltéri ajtón.
bruttó 120 990Ft

Az akciós áraink visszavonásig érvényesek
Mutasd a többit

Flex üveges furnér beltéri ajtó (frn-30)

Cikkszám: frn-30

Mélyen üveges furnér beltéri ajtó.
bruttó 123 990Ft

Fedor C II. fémintarziás furnér beltéri ajtó (frn-06)

Cikkszám: frn-06

A kilincs körül fémintarziás furnér beltéri ajtó.
bruttó 104 990Ft

Yago I. fémintarziás furnér beltéri ajtó (frn-12)

Cikkszám: frn-12

Függőleges alumínium csíkot tartalmazó fémintarziás furnér beltéri ajtó.
bruttó 104 990Ft

Fedor P II. fémintarziás furnér beltéri ajtó (frn-08)

Cikkszám: frn-08

Az ajtólap alsó és felső harmadában helyezkedik el az alumínium csík ennél a fémintarziás furnér beltéri ajtónál.
bruttó 104 990Ft

Az akciós áraink visszavonásig érvényesek

Fából készült prémium beltéri ajtó a lakásban

MINDEN AZ ERDŐBEN KEZDŐDIK |  

Romantikus pillanat, amikor egy parkban, erdőben sétálva halljuk a fák halk suhogását, amit csak a madarak harsány csiripelése harsog túl. Ekkor még bele sem gondolunk, hogy a  mellettünk álló fából esetleg a lakásunkba egyszer csak fafurnér beltéri ajtó fog készülni.

Kiválasztás, előkészítés, megmunkálás

TÖBB ÉVTIZEDEN ÁT KÉSZÜL AZ AJTÓ |  

Ebben a kijelentésben van igazság, bár első hallásra rémísztően hat! Ha jól belegondolunk, egy szintetikus (műanyag) anyagból készült beltéri ajtó gyártásához elegendő mindösszesen 6-8 hét. Ebbe már a műanyag granulátum gyártását, extrudálását és az így kapott profilból történő nyílászárógyártást is beleszámoltuk. Ezzel szemben a valódi, természetes anyagból készülő fa beltéri ajtó alapanyagát a természet több évtizedig állítja elő „gondos munkával”. Nem csak az alapanyag tekintetében fedezhető fel nagy kronológiai különbség, hanem a gyártási időben is. Míg egy műanyag beltéri ajtó (ha minden alkatrész a rendelkezésre áll) 1 óra alatt elkészíthető, addig a fafurnér felületű ajtó legyártása és felületkezelése akár több napig is eltarthat. Általában 4-6 hét a gyártási idő, de itt nem egy ajtó gyártása történik.

A furnér ajtó gyártása a gondos kiválasztásnál kezdődik

EGÉSZSÉGES FA |  

A szakemberek a megfelelő fakiválasztás fontosságát hangsúlyozzák, mert sérült, hibás és betegséget magában hordozó fából nem lehet szép, egyenletes és megfelelő minőségű furnérfelületeket gazdaságosan legyártani. Az erdőgazdaságok ezért a legnagyobb körültekintéssel termelik ki a furnérfelületeket biztosító különböző fafajokat.

Ezt követően a fűrészüzemé a főszerep

KÉREGTELENÍTÉS, GESZTVÁGÁS |  

A megfelelő gondossággal kitermelt fát a fűrészüzembe szállítják, ahol megszabadítják a kérgétől. A kéreg eltávolítását követően a rönköt a megfelelő vastagságra és hosszúságra vágják fel, a minőségtől és a gesztvágástól függően. Az így előkészített alapanyagot a gőzölő berendezéshez (verembe) érkeztetik. 

 

GŐZÖLÉS |  

A méretre vágást követően egy gőzveremben gőzölik vagy főzik a rönköt. A fűrészüzemben ez a furnérfeldolgozás második lépcsőfoka. A vizezésre, gőzölésre azért van szükség, mert a faanyagot nedvesen kell tartani a furnérszeletelés előtt. A nedves fa rugalmasabb, ezáltal jobban bírja az akár 0,5 mm vastagságú szeletelést. A fafurnér szerkezete nem fog megrepedezni és elszakadni. Ez a munkafolyamat természetesen a feldolgozásra váró fa fajától függ, illetve az átnedvesítés (gőzölés) keresztmetszetétől. A gőzölés általában 3-8 napon át tarthat.

Hámozás és az egyszer késelt fafurnér

A FELÜLET MINTÁZATA ÉS A VÁGÁS |  

A még nedves farönköt behelyezik a szeletelő gépbe. A farönk furnérrá alakítása több technikával történik – ez befolyásolja a furnér beltéri ajtón található rajzolatot. Két szakmai fogalmat kell tisztázni, mielőtt a furnérvágást megnézzük. Ez pedig a hántolás és a késelés. Hántolt furnér esetében a henger alakú törzs külső héjazatától, egy folyamatos rönkforgással hámozzák le a furnérréteget. A mozgás körkörös és folyamatos. A másik eljárás a késelt furnérvágás, amikor a kés fel-lemozgást végez, és egyik szeletet távolítja el a rönkről a másik után.

A furnér szeletelésének technikái

KÖRÍVESTŐL A „RIFT” VÁGÁSIG |  

A megvásárolt furnér beltéri ajtón látható valódi faborítás mintázata a vágás, késelés technológiájától függ. Minden késelési eljárás más-más mintázatot eredményez. A következőkben bemutatott vágási technikák mind egyszer késelt furnérfelületet hoznak létre. Mindez azt jelenti, hogy a farönk egy vágási mozzanattal kerül felszeletelésre és az így kapott furnér kerül majd rá a beltéri ajtóra. Az egyszeri késelést követően minden furnérfelület más és más lesz! Nem lesz két egyforma rajzolat, mert egy farönkön belül is változnak a rajzolatok, ahogy haladunk a fa gesztje felé. A furnérfelülettel borított beltéri ajtó is ezáltal kelt változatos és heterogén hatást, a fa minden más élettani hatásával együtt. Aki szeretné homogenizálni a furnér beltéri ajtókat, azoknak már kétszer vagy többször késelt furnért kell megvásárolniuk. erről a technikáról később szólunk.

 

A FURNÉR OSZTÁLYOZÁSA |  

A levágott, de még nedves furnért kipréselik, szárítják, pihentetik és kötegelik. A késeléssel kapott furnérszeleteket gondosan kiválogatják és a hibákat kiejtik, kivágják. Ezt követően egységes méretre szeletelik a lapokat, majd így kerül kereskedelmi forgalomba a furnér ajtó borítóanyaga. Az asztalos üzemekben további munkafolyamatok veszik kezdetét, mert a nyers fafurnérból még több munkafázis után lesz csak prémium beltéri ajtó.

Miért fafurnér beltéri ajtó?

KÖRNYEZETBARÁT ÉS VÁLTOZATOS |  

A furnér beltéri ajtógyártás nem csupán prémium termékeiről híres, hanem a környezetbarát feldolgozásra is nagy hangsúlyt fektet. Egy furnérfelülettel borított ajtó gyártása sokkal gazdaságosabb, mint a tömörfa felhasználásával történő ajtógyártás. Másik jelentős előnye, hogy sokkal szélesebb körben kapható furnérozott felülettel beltéri ajtó, mint tömör formában. (Gondoljunk csak bele, hogy bambusz ajtót lehet-e kapni Magyarországon? A válasz, hogy nem, ám furnér borítással igen!)

 

SZÉPEN MEGMUNKÁLHATÓ |  

A furnér felülettel borított ajtó minden hajlatába, sarkába, lekerekített élére ráragasztható a furnér borítás. A fafurnér környezetbarát, mivel jóval kevesebb fát használnak fel egy ajtó legyártásához, mint a tömör fa ajtó gyártásánál. Egy rönk faalapanyagból, akár száz beltéri ajtó is legyártható. (A furnér ajtó alapanyaga a fafurnér mellett az MDF és az élfa.)

A környezeti alkalmazás rendkívül fontos

Mint minden természetes faanyagra, a furnérra is kihatnak a környezeti hatások. Legnagyobb figyelmet a hőmérsékletre és a páratartalomra kell fordítani, mert a fa mozgását és felszíni hibáit nagyban befolyásolják a helytelenül megválasztott klimatikus viszonyok. Ezeket a furnérajtó gyártásánál, összeszerelésénél, tárolásánál is figyelembe kell venni.