Üveges dekorfóliás beltéri ajtó

Főoldal / Dekorfóliás beltéri ajtó / Üveges dekorfóliás beltéri ajtó


A kevés üvegezési lehetőség már csupán múlt!

NEGYVEN ÜVEGEZÉSI OPCIÓ | 

A dekorfóliás beltéri ajtó nagyon sokáig korlátozott és igen egysíkú üvegezéssel volt megvásárolható. Az elmúlt évek vérfrissítése az üvegezési lehetőségek kibővülésével kezdődött el. Ezt követte a fémintarzia alkalmazása az ajtólapokon. Most röviden tekintsük át az üvegezési lehetőségeket.

 

 

Tovább

Held I. üveges dekorfóliás beltéri ajtó (dekor-42)

Cikkszám: dekor-42

Az üvegcsíkot most a dekor ajtó tetejére helyeztük! Kérdezhetnék, hogy miért? De nem kérdezték, így nem áruljuk el!
bruttó 49 000Ft

Hanno üveges dekorfóliás beltéri ajtó (dekor-41)

Cikkszám: dekor-41

Elkezdünk a keresztirányú üvegcsíkokkal trükközni. Látni fogják, hogy milyen sok típust lehet kialakítani majd belőle!
bruttó 49 000Ft

Fanto üveges dekorfóliás beltéri ajtó (dekor-21)

Cikkszám: dekor-21

Sokan szeretik ezt a típust! Sármos, magas és intelligens, mint egy dekor beltéri ajtó.
bruttó 50 000Ft-tól

Held II. üveges dekorfóliás beltéri ajtó (dekor-43)

Cikkszám: dekor-43

Csak a kezünket figyeljék! Rögtön két üvegcsík egy dekorfóliás beltéri ajtólapon! Nincs megállás az ötletelés területén.
bruttó 52 000Ft

Baron üveges dekorfóliás beltéri ajtó (dekor-56)

Cikkszám: dekor-56

A hidegben összeugrott a dekorfóliás ajtóban az üveg! Mondták az üveggyárban, hogy erős és rugalmas az üveg, de...
bruttó 57 000Ft

Held III. üveges dekorfóliás beltéri ajtó (dekor-44)

Cikkszám: dekor-44

Nagy a kreatív csapatunk, ha dekor ajtóról van szó! Kitaláltuk, hogy három üvegmező is lehet egymás alatt…vagy felett?
bruttó 65 000Ft-tól

Irk üveges dekorfóliás beltéri ajtó (dekor-52)

Cikkszám: dekor-52

Középre helyeztünk három üvegcsíkot, de amikor kész volt, szólt a takarító néni, hogy az egyik üveg kisebb lett az ajtóban.
bruttó 56 000Ft

Zico üveges dekorfóliás beltéri ajtó (dekor-14)

Cikkszám: dekor-14

3 db keskeny üvegcsíkot tartalmazó dekorfóliás beltéri ajtó, tetszőleges üvegválasztékkal.
bruttó 57 000Ft

Az akciós áraink visszavonásig érvényesek
Mutasd a többit

Kelly üveges dekorfóliás beltéri ajtó (dekor-15)

Cikkszám: dekor-15

Az üvegek száma 3 db! De ezt mindenki láthatja, még az is, aki ezt a dekor beltéri ajtót szeretné megvásárolni.
bruttó 57 000Ft-tól

Natan üveges dekorfóliás beltéri ajtó (dekor-26)

Cikkszám: dekor-26

Nem tele üveges dekor ajtó, hanem majdnem tele üveges. Így hosszú lett volna a neve, ezért lett Natan!
bruttó 58 000Ft-tól

Flex üveges dekorfóliás beltéri ajtó (dekor-35)

Cikkszám: dekor-35

Mélyen üveges dekorfóliás beltéri ajtó. A legtöbb fény beengedésére hivatott ajtótípus. Kicsi és a nagy fényt is beengedi!
bruttó 58 000Ft-tól

Achat üveges dekorfóliás beltéri ajtó (dekor-28)

Cikkszám: dekor-28

Ez az ajtó Önre és nem a Gyulai Vár! Ez nem volt valami dekorfóliás poén!
bruttó 60 000Ft-tól

Az akciós áraink visszavonásig érvényesek

Régi kor dekorfóliás ajtóinak üvegezése

MASONITE |

A dekorfóliás beltéri ajtók egyik, ha nem a legnagyobb, Európát ajtóval elárasztó gyártója a Masonite (USA-ben alapított cég) volt. A gyártó az UTH tokos beltéri ajtók gyártásával gyorsan vált népszerűvé. Legtöbbet értékesített beltéri ajtótípusa a dekorfóliás beltéri ajtó volt. Mára a Masonite több európai ország piacáról is kivonult (Magyarországról is), mert a dekor ajtók vásárlása visszaszorult az új és nagyobb lehetőségeket kínáló CPL, vákuumfóliás ajtók térnyerésével.

 

KLASZIKUS ÜVEGEZÉSEK |

Nagyon sokáig tehát a Masonite dekorfóliás beltéri ajtók uralták a magyar piacot az UTH (utólag szerelhető/beépíthető) tokos beltéri ajtóikkal. Ezek az ajtók tele és üveges változatban voltak jelen a kereskedelemben. Az üvegezési opció igen szegényes volt, de a kornak megfelelő igényeket ki tudta elégíteni. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a formai és üvegezési lehetőségek az 1990-es évektől a 2010-es évekig nem jelentettek különösebb problémákat. 

Új gyártók a piacon, új szelet hoztak

A TRENDVÁLTÁS ELKEZDŐDÖTT |

Az elmúlt években a laminált ajtók új irányzatai szép lassan lehagyták az alap dekorfóliás beltéri ajtókat. Minderre a dekor ajtógyártóknak (már nem a Masonite) természetesen fejlesztésekkel kellett reagálniuk. Az elmúlt években olyan üvegezési lehetőségeket kínál a piac a vásárklóknak, melyek már a modern kor igényeinek megfelelőek.

 

A dekorfóliás beltéri ajtókat gyártó cégek nem erre az ajtótípusra szakosodtak, hanem a magasabb minőségi osztályba tartozó CPL vagy festett MDF ajtók gyártására. A dekorfóliás beltéri ajtót csupán a Masonite megszűnését követően vették fel a gyártási palettára. Az üvegezési lehetőségek az előbbiekből kifolyólag követik a már gyártásba vett CPL beltéri ajtó üvegezési lehetőségeit. Dekor ajtóból csupán az intarziás és az edzett üveges beltéri ajtókat nem lehet vagy nem érdemes gyártani.

Alap minőségi osztály jellemzi a dekor ajtót

ALACSONYABB KOPÁSI FELÜLET |

A dekorfóliás beltéri ajtó elterjedésének egyik oka az alacsony ár. Mivel nagy sorozatban, szabvány méretben és előre kialakított üvegezéssel készültek ezek az ajtók, ezért a költségeket alacsony szinten lehetett tartani. Egy másik „olcsósító” tényező a termék felületében mutatkozik meg. A dekorfóliás ajtó felülete egy vékony lakréteget tartalmazó dekor papírfólia, melynek kasírozása egy 3 mm vastag HDF lemezre történik. Ez a lemez adja az ajtólap két oldalát, majd ebbe az ajtólapba kerül bemarásra az üveghely. A vékony védőbevonat miatt nagy forgalmú helyiségekbe nem ajánlott az ajtó, valamint azoknak a családoknak, ahol a gyermek még kicsi. (Folyamatos kézzel történő maszatolás nehezen vagy egyáltalán nem lesz tisztítható.) 

 

ÜVEGVÁLASZTÉK |

Az üvegek kiválasztása minden esetben lényeges lépés az ajtót vásárlók esetében. Az üveg kiválasztását befolyásolja például az üvegfelület nagysága vagy az ajtó színe. Érdemes tudni, hogy a dekorfóliás beltéri ajtóba kerülő üveg olyan 4 mm vastag edzett üveg, melyet a magasabb minőségi osztályba tartozó CPL beltéri ajtóba is szerelnek. Az üvegek esetében beszélünk alap- és feláras üvegválasztási lehetőségről. Alap üvegezésben is számos üvegfajtát biztosítanak a gyártók a vásárlók részére.

 

AZ ÁRSZINT NEM VÁLTOZOTT |

Az újdonságok következtében nem lett drágább ez a típus. Árszínvonalát tekintve elmondható, hogy az UTH tokos beltéri ajtók esetében a legkedvezőbb a piacon most is a dekorfóliás beltéri ajtó. Viszont azt érdemes megjegyezni, hogy az igények folyamatos változásával a termék komoly ráncfelvarrásra került.