Tele dekorfóliás beltéri ajtó

Főoldal / Dekorfóliás beltéri ajtó / Tele dekorfóliás beltéri ajtó


Kevés választható szín, szabvány méret, de olcsó ár

ALAP KIVITEL |

A dekorfóliás beltéri ajtók klasszikus változata a tele ajtó, ami a legkedvezőbb árfekvésben vásárolható meg nálunk. A tele ajtó is MSZ (Magyar Szabvány) méretrendben kapható szaküzleteinkben. Mindez azt jelenti, hogy aki az MSZ méretrendnek megfelelő falnyílással rendelkezik, annak megoldást jelenthet ez a típusú ajtó. Érdemes tudni, hogy a dekorfóliás ajtó kevés színben kapható és a felületi minősége is gyengébb, mint a többi laminált felületű beltéri ajtó borítása.

 

 

Tovább

Nicor tele dekorfóliás beltéri ajtó (dekor-01)

Cikkszám: dekor-01

A tele dekorfóliás ajtó a legolcsóbb laminált beltéri ajtótípus, amit már UTH tokkal lehet kapni.
bruttó 38 000Ft

Az akciós áraink visszavonásig érvényesek

Hogyan készül a tele dekorfólisá beltéri ajtó

VÁZKERET AZ ALAP |

Az utólag szerelhető ajtók esetében (a fából  készült típusok kivételt jelentenek) szinte mindenhol az ajtólap keretrendszerének az összeállítása az első lépés. Egy olyan gyártási folyamatról beszélünk, mely nagyban meghatározza az ajtó merevségét, stabilitását. Az ajtólap alapját egy téglalap alakban egymáshoz erősített MDF vázkeret adja. A vázat a pántok és a zárfogadók helyén megerősítik azért, hogy a bemart zárszerkezet és a pántok ne gyengítsék el a szerkezetet.

 

A vázkeretbe helyezik el a nagy stabilitású papírrács (méhsejt) betétet. A betétet esetenként rögzítik az MDF kerethez, de általában erre nincs szükség, mert az egyenletesen eloszlatott papírbetétet a megragasztott ajtólap borításához fog ragadni.

 

Ragasztóágyban az ajtólap borítása

NAGY TAPADÓSZILÁRDSÁGGAL ELLÁTVA |

Az előre kasírozott MDF alapú borítást két ellentétes irányba mozgó hengerpár közé engedik be, hogy a natúr felületet magas tapadószilárdságú ragsztóval itassa be. Az ajtólap mindkét oldalára illeszkedő színes betétet egymás után kell ragasztóval ellátni és a vázszerkezetre ragasztani. Térben és időben nem térhet el egymástól a kétoldali művelet, mert mindez az ajtólap esetleges deformálódásának egyik oka lehet.

Második munkafázis – élzárások

 

FALCOLÁS |

Következik a nyers ajtólap éleinek végső formába hozása. Három oldalon (két oldalt és felül) az ajtólapot bemarják, falcolják, hogy az ellenkező falcolással ellátott ajtó tokjához pontosan és jól záródva illeszkedjen. A kimart falcot ezt követően egy színhelyes nagy kopásbírósággal rendelkező, ragasztható fóliával látják el. A falcban található anyag nem dekorpapír, így színe is csupán hasonló és nem 100%-ban azonos az ajtólapon és a tokon lévő borítás színével. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy szemmel azonnal látható különbség fedezhető fel az ajtón.

Egy kis vasalás, és mehet pihenni az ajtó

A MŰKÖDÉS LELKE |

Amikor a falcfólia a helyére került, mehet a tisztító fázisba az ajtólap, Ezen szakaszban a falcfóliát és a sarkokat tisztítják le. Ezt követően a marógépbe helyezik az ajtólapot és a pánt-, valamint a zárhelyeket alakítják ki rajta. A megfelelő furatok kialakítását követően a vasalatok a helyükre kerülnek, és el is készült az ajtólap, ami mehet a csomagoló csarnokba.

A UTH tok elkészítése

A dekorajtó tokja nem egy munkacsarnokban készül az ajtólappal. A két termék csak a logisztikai előkészítés pillanatában találkozik egymással. Az utólag szerelhető tok tömör MDF-ből készül. A tok két darab tokállóból és egy darab tokkeresztből áll. A tokok finom gumitömítést tartalmaznak a pontos illeszkedés érdekében.

Állítható tokvastagság a válaszfalakért

A dekorfóliás ajtó MSZ méretrendben gyártható, tehát ha egyedi méretbe kell az ajtót legyártani akkor az másik minőségű laminált ajtóból lehetséges.

 

Viszont a kötött szélességi és magassági méreteken túl lehetőség van a megfelelő falvastagságra történő megrendelésre. Alapesetben az ajtó tokja 6-12 cm-ig alapáras (2 centiméterenként rendelhető) és a vastagabb falakra kell csak felárat megfizetni. Érdemes tudni, hogy a tok két oldalán takaró borítás található. Ez takarja el a beszerelés után a szerelőnyílást. A borítás egyik oldalon fix (pántokat tartalmazó oldal), míg a másik oldalon kivehető, mobilborítás található. A mobilborítás lényege, hogy a rendelt falvastagság esetén további 1-1,5 cm-t lehet „hízlalni” a tokon. Tehát, ha 10 cm a falvastagság, melyre az ajtót rendeljük, akkor a tok 10-12 cm-ig állítható (gyári adat, de érdemes csak maximum 1,5 cm-rel számolni).

 

BLOKKTOK |

Párhuzamos, falcsonk nélküli nylás esetén nem lehet UTH átfogó tokot alkalmazni, hanem ebben az esetben egy 5 cm széles blokktok, más néven gerébtok kerül legyártásra. A tok is ugyanolyan színű, mint a dekorfóliás ajtó lapja, így színeltérés nem mutatkozik a két termékrész között.

 

Az elkészült tok szintén a csomagoláshoz érkezik, majd a logisztikai részlegben találkozik párjával, az ajtólappal.