Üveges CPL beltéri ajtó

Főoldal / CPL beltéri ajtó / Üveges CPL beltéri ajtó


Ahol a fénynek már szerepe van

KIS ÜVEGTŐL A TELJESEN ÜVEGES AJTÓIG |

A CPL beltéri ajtócsalád üvegezett ajtótípusai minden vásárlói igényt képesek kielégíteni. A tele üveges beléri ajtó épp úgy megtalálható kínálatunkban, mint a közepes vagy kisüveges ajtók. Ennél a családnál az üvegeket, üvegezőléc tartja a helyén.

 

 

Tovább

G34 üveges CPL beltéri ajtó (cpl-642)

Cikkszám: cpl-642

Semmi trükk, semmi variálás. Csupán a négyzetet nem sikerült jól bemarni, így fejre állt a világ!
bruttó 63 000Ft

Hanno üveges CPL beltéri ajtó (cpl-591)

Cikkszám: cpl-591

Egy üvegcsík és más semmi, az álmom csak ennyi.... Ezt a CPL üveges beltéri ajtót nem a fény megszállottjainak ajánljuk!
bruttó 62 000Ft

Held III. üveges CPL beltéri ajtó (cpl-594)

Cikkszám: cpl-594

A Held típus legtöbb üveget tartalmazó CPL fóliás beltéri ajtótípusa. A három vízszintes üvegcsík napfényben érdekes fényjátékot eredményez.
bruttó 73 000Ft

G06B üveges CPL beltéri ajtó (cpl-612)

Cikkszám: cpl-612

Középen egy üvegmező, ami a Fanto ajtócsalád egyik tagját mutatja be.
bruttó 64 000Ft

Fanto üveges CPL beltéri ajtó (cpl-573)

Cikkszám: cpl-573

A legkeresettebb CPL üveges beltéri ajtótípusunk. Ezt az eladási statisztikánk alapján állapítjuk meg és nem a brit tudósok fedezték fel!
bruttó 64 000Ft-tól

Diver üveges CPL beltéri ajtó (cpl-648)

Cikkszám: cpl-648

Ilyen ajtót még ezen az oldalon nem látott! Ha megtekinti ezt az üveges CPL belső ajtót, akkor ez azt jelenti, hogy eljutott idáig!
bruttó 74 000Ft

Yak üveges CPL beltéri ajtó (cpl-650)

Cikkszám: cpl-650

Jó kis név ez! Yak CPL üveges beltéri ajtó! Még kimondani is gyönyör, hát még megvásárolni! Yak-yak!
bruttó 78 000Ft

Zico üveges CPL beltéri ajtó (cpl-566)

Cikkszám: cpl-566

Majdnem tele beltéri ajtó lenne, ha a tervező nem álmodott volna a kilincs oldalra három darab pici üvegcsíkot.
bruttó 73 000Ft-tól

Az akciós áraink visszavonásig érvényesek
Mutasd a többit

Kelly üveges CPL beltéri ajtó (cpl-567)

Cikkszám: cpl-567

Apró, négyzet alakú üvegeket tartalmazó CPL beltéri ajtó. Az üveg minden esetben a pánt oldalán helyezkedik el.
bruttó 68 000Ft-tól

Brass üveges CPL beltéri ajtó (cpl-568)

Cikkszám: cpl-568

6 db pici üveg és kész - mondhatnánk, de nem mondjuk! A Brass CPL üveges beltéri ajtó nagyon modern felfogást képvisel, de ezért szeretjük!
bruttó 89 000Ft-tól

Ricor üveges CPL beltéri ajtó (cpl-569)

Cikkszám: cpl-569

Három kis üveges CPL üveges beltéri ajtó. Az üvegek az ajtólap tetején helyezkednek el.
bruttó 70 000Ft

Ulk üveges CPL beltéri ajtó (cpl-570)

Cikkszám: cpl-570

Öt kis üveges CPL beltéri ajtó. Az üvegek a pánt felőli részen, egyenlő arányban elosztva helyezkednek el.
bruttó 74 000Ft-tól

Az akciós áraink visszavonásig érvényesek

Eladási statisztika

EGY FANTO-M AZ ÉLEN |

Az üveges CPL beltériajtó-eladások esetében elmondható, hogy a legkedveltebb ajtótípus a Fanto CPL beltéri ajtó. Kérjük, tekintsék meg a TOP 10 CPL üveges beltéri ajtó sorrendjét.

 

ÜVEGES AJTÓ STATISZTIKA |

 

 1. Fanto
 2. Mutz
 3. Natan III.
 4. Aquim
 5. Britta
 6. Achat
 7. Athos V.
 8. Flex
 9. Natan
 10. Held III.

Az üvegezés tárháza véges, viszont nagyon választékos

KICSIKTŐL A NAGYOKIG |

A CPL fóliás beltéri ajtók üvegezési opciója általában három csoportba sorolható

 1. Mikro üvegezéssel ellátott ajtó
 2. Közép üvegbetéttel szerelt ajtó
 3. Nagy üvegfelülettel gyártott ajtó

Üveg helyett tele betét?

NEM MINDEN A FÉNY |

Az üveges ajtó, mint lehetőség áll rendelkezésre minden kedves ügyfelünk számára. Mindez nem jelenti azt, hogy a bemutatott üveges ajtókat minden esetben üveggel lehet megrendelni. lehetőség kínálkozik arra is, hogy az egyes üvegek helyére színazonos vagy akár az alapszíntől eltérő betétek kerüljenek. Példa gyanánt: ha valaki rendel egy Cello típusú üveges CPL beltéri ajtót, de az alsó két üveg helyét betéttel szeretné ellátni, azt minden felár nélkül megteheti. Tehát a CPL ajtó egyedi méretezésén túl, még további egyediség jellemzi.

Az üveges ajtó gyártása

SOK APRÓ LÉPÉS |

A beltéri ajtó tokgyártásáról már több helyen írtunk, így ezzel nem szeretnénk most foglalkozni. Az ajtólap a vizualitás szempontjából is látványosabb elemekkel bír, mint a tartószerkezet szerepét betöltő tokozat. Az ajtólap élete ott kezdődik, amikor az MDF élléceket, az ajtólap méretének megfelelő méretre vágják és abból egy keretszerkezetet készítenek. A keretet bizonyos helyeken megerősítik, mert ahol a pánt és a zárbetét kerül a helyére, ott bizony elkel a segítség!

 

Készül a CPL belső ajtó vázkerete

 

A borítás elkészítése

A RAGASZTÓN ÁLL MINDEN |

Amikor elkészült a statikailag fontos ajtólap kerete, akkor a következő lépésben az ajtó fegyverzetének beragasztása következik. A ragasztóanyag egy „teknőben” található, mely felett két, ellentétes irányba forgó henger található. A ragasztót fűtőszálak tartják folyamatosan melegen, mert így fejti ki tökéletes hatását. A hengerek közül csak az egyik süllyed a ragasztóba, mert a felső henger a kész ajtólap színével találkozik, ezért így csak továbbító funkciója van.

 

A beragsztott laminátum hamarosan az ajtólap keretrendszerére fog kerülni

 

A kétoldali borítás elkészült

Az elkészített, ragasztóval ellátott lapokat a vázszerkezet mindkét oldalára felragasztják. A lapok több esetben túllógnak a kereten, de ezt a túllógási problémát majd egy későbbi munkafázis oldja meg.

Présgépben az ajtó

MINDEN PONTON MELEG |

Az elkészült ajtólapalapot ezt követően présgépben pihentetik. A meleg ragasztó nem hűlhet ki azonnal, így a prés is egy bizonyos hőfokon (gyártói kérésre nem közöljük az adatokat) előbb melegen tartja a szerkezetet, majd fokozatosan hűlni engedi. Fontos, hogy a prés mind a négy sarokpontja egyforma hőmérsékletet biztosítson az ajtólapnak.

 

A megfelelően magas hőmérséklet fontos a beragsztás után

Méretezés, falcolás, üveghely

FORMATÁLÁS |

Kihűlési időt követően a nyers üveges CPL beltéri ajtólap átkerül a CNC megmunkálási vonalra. Itt a számítógépbe betáplált nyílásméreteknek megfelelően arányosítja az üveghelyet a gép. Az ajtólap rögzítését követően indul az üveghely kivágásának mintegy 5-10 perces (üvegezéstő függő) munkafázisa.

 

Érdemes tudni, hogy első munkafázisban a gép az ajtólap kész szélességi és hosszúsági méreteit vágja körbe, majd elkészíti a falcokat. Az üvegezés helyének „kiejtése” ezt követően indulhat el.

 

A CNC megmunkálógép által kivágott üveghely

Majdnem lefalcolt az ajtó

ÉLZÁRÁS |

A körbefalcolt ajtólap (az ajtó alja nem) átkerül a falcfóliát felragasztó gépbe. A falc fólia ragasztóanyagot tartalmaz hideg állapotában. Ahhoz, hogy a ragasztó funkcióját betöltse, fel kell hevíteni. Ezt a munkagép elvégzi és egyben hengerek segítségével a falcfóliát be is ragasztja egy munkafázisban a helyére. 

 

Az élzárás pillanatai.

Kézi tisztítás a szép élek érdekében

Az élfólia túllóg a falcon, ezért kézi munkával ezt is meg kell művelni a szép minőség érdekében. Első lépésben a túllógó anyagot egy éles célszerszámmal (Szike) eltávolítják, majd az ajtólap alsó részét 45 fokos szögbe marják és végül egy színazonos itatófestékkel a két fólia találkozását, színkezelik. Sötét ajtónál az élzárások közti kilátszó MDF szín nem látsazódik, míg egy világos szín esetében ez előfordulhat, mint egy bútorlapnál.

 

A kézi erőre a gépesítés mellett is szükség van

Üvegbetétek behelyezése

A FÉNY ÉRDEKÉBEN |

Az így elkészült ajtólapot ellátják vasalathelyekkel (melyekről most nem írunk), és jöhet a látványos rész: az üvegezés mozzanatai. Az üvegezés a 4 mm vastag üvegbetétek leszabásával kezdődik. Előre nem lehet tömegével leszabni az üvegeket, mert CPL egyedi beltéri üveges ajtóról beszélünk. Az ajtólap szélessége megrendelésenként változik, így az üveg szélessége is igazodik az ajtó méretéhez.

Amikor az ajtólap az „üvegezési osztályra” kerül, első lépésben a kivágott betéthelyeket körbe kell merevíteni. Ezt sűrű farostlécekkel vagy MDF merevítéssel oldják meg. A pontosan leszabott merevítő betéteket az ajtólapok közé helyezik és belövő szeggel rögzítik. Az így elkészült, merevítőléceket tartalmazó ajtólap már alkalmas az üveg fogadására.

Rögzítésre kerül az üvegezőléc

ÜVEGNEK TARTÁST AD |

Az üvegezőlécek méretre szabását követően az ajtólap egyik oldalán rögzítik a léceket, majd az ajtólap másik oldala felől az üvegeket is behelyezik a kész nyílásba. Az üveg itt rögzítésre kerül (gumi alapú szilikon, ami szilárdulás után sem veszti el rugalmasságát), nehogy a használat alatt bemozduljon, rezegjen!

 

Az üveglécek huzalbelövése

A szegnyomok eltüntetése, speciális anyaggal

JAVÍTÓKRÉTA |

Az üvegezéskor a huzal vagy tűbelövő rögzíti a lécet a helyére. Viszont a tű hegye még pontszerű, látszó részt képez és ezt a fém pontot egy speciális krétával tűntetik el, hogy a kész terméken ez már ne látszódjon.

 

A megfelelő javítókréta, nagyon fontos eszköze az utómunkálatoknak

Jöhet a csomagolás és a logisztika

Az így elkészült üveges vagy betétes CPL beltéri ajtólap a csomagolási fázisba kerül, majd a logisztikai egységben végzi gyári pályafutását.

BBA Pallasz

Pallasz Enteriőr